ОСТАННІ НОВИНИ

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ нагородив Труханова «за службу і звитягу»

|

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Юрій Содоль вручив одіозному меру Одеси Геннадію Труханову почесну відзнаку – нагрудний знак «За службу і звитягу». Про це стало відомо у суботу, 22 червня, із повідомлення пресслужби Одеської міської ради.

У мерії Одеси також повідомляли, що нагорода Труханова належить кожному одеситу

«Кожного волонтера, підприємця, депутата та усіх, хто підтримує наших військових. Цьогоріч з бюджету міста вже видiлено близько мільярда гривень на допомогу вiйськовим», – йдеться у повідомленні.

Нагородження Труханова військовим керівництвом різко розкритикувала громадськість.

Зокрема, київський правозахисник Олег Симороз, що втратив обидві ноги на війні підірвавшись на міні та за станом здоров’я був демобілізований із лав ЗСУ повідомив, що відзнака Труханова – ганьба для Збройних Сил України.

«Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Юрій Содоль нагородив нагрудним знаком «За службу та звитягу» одіозного мера Одеси Генадія Труханова, який відомий своєю проросійською позицією, переслідуванням активістів та російським паспортом.

Такі речі, це ганьба для Збройних Сил України. Я просто відмовляюся сприймати той факт, що відзнаку, яку отримують за виконання завдань в зоні ведення бойових дій, отримує одіозний проросійський політик, який жодного відношення до армії немає.

Застереження щодо призначення Содоля підтвердились. Окрім того, що він не цінує життя особового складу, то він вибачте ще й політично просто відморожений совковий алкоголік для якого відзнака ЗСУ – це просто брилок, який можна подарувати за хороший могорич…», – повідомив Олег Симороз.

Відомий одеський активіст та відеоблогер Сергій Стерненко повідомляє, що Труханов – із 2014 року активно підтримував російську агресію.

«Геннадій Труханов:

– Член міжнародної мафії, що у 90-х продавала українську зброю. Фільм «Збройний барон» знято на основі діяльності злочинної організації, до якої він входив.

– Громадянин РФ.

– Підтримував російську агресію ще з 2014.

– Намагався перейменувати проспект Небесної Сотні на честь мʼясника Жукова.

– Разом зі спільником Галантерніком організував захоплення частини аеродрому Шкільний в Одесі у 2017 році. Так само намагався знищити Міський сад Одеси.

– Замовив понад 10 нападів на громадських активістів, що йому перешкоджали.

– Обвинувачений у справах про створення злочинної організації та розкраданні коштів міського бюджету.

– Чинить супротив деколонізації Одеси», – повідомив Сергій Стерненко.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Труханова і Ко підозрюють у розкраданні земель Одеси на 689 млн грн.

За даними НАБУ, вказані особи заволоділи шістьма земельними ділянками в Одесі за адресами: Гагарінське плато, 4 (житловий комплекс Sea View); Варненська, 27 з літерами А, В і Г (ЖК «Скай Сіті»); Жаботинського 54А (ЖК «Альтаїр-3») та Академічна, 30 (апарт-комплекс «Морська резиденція»). Всі вказані будинки збудувала компанія «Будова», яку пов’язують з Галантерником.

Раніше мера Одеси брали під варту у справі щодо заводу «Краян». Альтернативою визначили заставу у понад 13 млн грн.

Політика та кількох інших осіб обвинувачують у тому, що вони привласнили понад 92 млн грн бюджетних коштів, купивши за вдвічі завищеною ціною у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу «Краян».

Разом і Трухановим у цій справі фігурує бізнесмен Борис Кауфман. Наприкінці 2022 року останнього відправили під варту з можливістю внесення 129 млн грн застави.

У травні 2023 року, за мера Одеси Геннадія Труханова внесли заставу в розмірі 13,42 млн гривень і він вийшовши на волю повернувся до обов’язків міського голоси.

Нагадаємо, що 11 лютого 2024 року президент Володимир Зеленський звільнив Наєва з посади командувача об’єднаних сил. На його місце призначили Юрія Содоля.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *