ОСТАННІ НОВИНИ

Мера Одеси Труханова взяли під варту

Наталя Дуляба

|

4 травня міському голові Одеси Геннадію Труханову змінили запобіжний захід, обраний йому раніше у справі одеського «Краяну», на тримання під вартою. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Так, колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу Геннадію Труханову і призначила йому новий запобіжний захід.

«Зважаючи на те, що обвинувачений не вніс 30,86 млн грн застави, визначеної судом, прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави», – йдеться у повідомленні.

ВАС задовольнив клопотання і призначив Труханову 60-денне тримання під вартою із можливістю внесення 13,42 млн грн застави. Політика арештували у залі суду.

Нагадаємо, мер Одеси Геннадій Труханов є одним із підозрюваних у кримінальній справі відкритій за махінації із купівлею заводу «Краян».

Політика та кількох інших осіб обвинувачують у тому, що вони привласнили понад 92 млн грн бюджетних коштів, купивши за вдвічі завищеною ціною у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу «Краян».

Разом і Трухановим у цій справі фігурує бізнесмен Борис Кауфман. Наприкінці 2022 року останнього відправили під варту з можливістю внесення 129 млн грн застави.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *