ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін відзначив Львівський перинатальний центр

Наталя Дуляба

|

Львівський обласний клінічний перинатальний центр отримав відзнаку від уряду за сумлінну роботу під час воєнного стану в Україні. Про це повідомила очільниця медзакладу Марія Малачинська.

Відзнакою нагородили особисто Марію Малачинську за «вагомий особистий внесок у надання медичної допомоги в умовах воєнного стану, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм». Втім вона каже, що це є заслугою всього колективу.

«Я приємно вражена високою оцінкою моєї професійної діяльності та нашого колективу. Дякую за увагу до нашого перинатального світу. Відповідально працювати в команді, що здатна показувати лідерство на національному рівні», – прокоментувала Марія Малачинська.

Зазначимо, перинатальний центр у Львові (вул. Дж. Вашингтона, 6) є одним з основних медичних закладів охорони здоров’я матері та дитини на Львівщині. Тут не лише приймають пологи, а й надають кваліфіковану допомогу жінкам із загрозою переривання вагітності та передчасними пологами.

Медики Львівського перинатального центру неодноразово успішно виходжували немовлят, передчасно народжених із критичною малою масою тіла. Один із останніх таких випадків – малюк вагою всього лише 570 г.

У лікарні діє окреме відділення передчасно народжених дітей. Тут виходжують малюків, що народилися з вагою від 500 г, мають вроджену патологію чи затримку темпів розвитку.

Нещодавно тут відкрили перше в Україні відділення допоміжних репродуктивних технологій, послуги якого фінансує держава, тобто є безкоштовними для пацієнтів.

Також у медзакладі є банк грудного молока, а віднедавна – окреме пологове відділення в укритті.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Марії Малачинської

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *