ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівському перинатальному центрі успішно виходили немовля вагою 570 г

Наталя Дуляба

|

Медики Львівського обласного перинатального центру успішно виходили немовля, яке передчасно народилось із екстремально малою масою тіла, – всього лише 570 г. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.

Дівчинка Єва народилась на 25 тижні вагітності і важила всього-на-всього 570 г. Немовля відразу перевели у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, де воно провело 50 днів.

Дитина тривалий час перебувала на штучній вентиляції легень, потім отримувала респіраторну підтримку через високопотокові канюлі.

Коли стан дівчинки стабілізували, її перевели на другий етап виходжування. Тут Єва пробула ще 60 днів, впродовж яких отримувала тривалу респіраторну підтримку, інгаляційну та інфузійну терапію. Малюку також провели лазерну корекцію на сітківці ока, декілька курсів масажу, baby-SPA.

«Усі передчасно народжені діти, які перебувають у нас на лікуванні, безоплатно отримують необхідні дороговартісні препарати. Єві проводили замісну терапію сурфактантом, антибактеріальну терапію та парентеральне харчування. Також із перших днів життя крихітка отримувала донорське молоко з нашого Банку грудного молока», – кажуть лікарі.

Загалом дівчинка провела у Львівському перинатальному центрі 110 днів. Виписали Єву з вагою 2500 г і зростом 42 см.

Втім медики додають, що всі діти-«поспішайки» після виписки додому повинні регулярно проходити медичні огляди, аби за станом їхнього здоров’я в подальшому стежили педіатри та суміжні спеціалісти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: перинатальний центр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *