ОСТАННІ НОВИНИ

Військово-обліковий документ у «Резерв+» згенерували 0,5 млн українців

Наталя Дуляба

|

500 тисяч військовозобов’язаних громадян України отримали військово-обліковий документ за першу добу, відколи ця онлайн-опція стала доступною в застосунку «Резерв+». Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

0,5 млн військовозобов’язаних, які онлайн згенерували військово-обліковий квиток, – це близько третини від усіх українців, які оновили свої дані через «Резерв+».

«Щоб отримати документ в ТЦК, громадянам потрібно до 5 робочих днів. Через “Резерв+” ця послуга займає декілька хвилин. Цифровізація заощаджує час і кошти наших громадян та держави», – наголосила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Зазначимо, електронний військово-обліковий квиток у застосунку «Резерв+» запустили у ніч на 18 червня. Тепер у ньому доступний також QR-код для зручної перевірки даних військовозобов’язаного ТЦК або поліцією.

Втім зауважимо, що дані про військовозобов’язаних громадян, згенеровані у «Резерв+», не враховує Держприкордонслужба.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

Станом на 17 червня свої дані через «Резерв+» оновили 1,5 мільйона людей. Це понад 15% від усіх військовозобов’язаних в Україні.

Також у застосунку хочуть ввести функцію отримання електронного направлення на проходження військово-лікарської комісії тим, хто має статус «обмежено придатний».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *