ОСТАННІ НОВИНИ

У «Резерв+» впровадять функцію електронного направлення на ВЛК «обмежено придатним»

Олег Дерев'янко

|

Міноборони України розглядає можливість впровадження функції отримання електронного направлення на проходження військово-лікарської комісії тим, хто має статус «обмежено придатний». Про це розповіла заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в етері телемарафону «Єдині новини», пише Суспільне.

«Хочу привідкрити завісу, ми зараз працюємо і розглядаємо, щоб за направленням на ВЛК не потрібно було фізично іти до ТЦК та СП. Фактично за згодою людини, якщо вона хоче, ми можемо вивантажити це в “Резерв+”», – зазначила Черногоренко.

Вона також додала, що така функція має розвантажити ТЦК та допомогти уникнути додаткових черг.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

За перші три доби через застосунок свої дані оновили понад 415 тисяч військовозобов’язаних. За такий же час ТЦК встигають опрацювати всього лише 3000 осіб.

У Міноборони кажуть, що під час оновлення даних направлення на ВЛК відразу не видаватимуть. Це можуть зробити згодом за потреби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *