ОСТАННІ НОВИНИ

У «Резерв+» запустили електронний військово-обліковий квиток

Наталя Дуляба

|

У мобільному застосунку «Резерв+» став доступний електронний військово-обліковий квиток. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

«Електронний військово-обліковий документ вже доступний в “Резерв+”. Цифровізація невідворотна», – сповістила вона.

Як вказано у застосунку, тепер у ньому доступний також QR-код для зручної перевірки даних ТЦК або поліцією. Відтак зі собою можна не носити паперовий військовий квиток чи загублене приписне свідоцтво.

«А ще тепер прямо у застосунку можна повідомити, що ваші дані не знайдено, та виправити це. Якщо ви військовий і вас не зняли з обліку, ми допоможемо – шукайте відповідну функцію в боковому меню», – кажуть розробники.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

Станом на 17 червня свої дані через «Резерв+» оновили 1,5 мільйона людей. Це понад 15% від усіх військовозобов’язаних в Україні.

Також у застосунку хочуть ввести функцію отримання електронного направлення на проходження військово-лікарської комісії тим, хто має статус «обмежено придатний».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *