ОСТАННІ НОВИНИ

1,5 млн людей оновили дані через «Резерв+», – Міноборони

Олег Дерев'янко

|

Станом на 17 червня, 1,5 млн громадян оновили дані через мобільний застосунок «Резерв+», зокрема 210 тис. військовозобов’язаних жінок. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

За даними відомства, через «Резерв+» оновили свої дані вже 1,5 млн користувачів. Через Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) було здійснено понад 233 тис. оновлень, а через ТЦК та СП – 208 000.

«Цифрові інструменти допомагають оновлювати дані з будь-якої локації та розвантажують ТЦК», – зазначила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Серед користувачів застосунку – 210 000 військовозобов’язаних жінок. Найбільш активно дані оновлюють дані за кордоном у Польщі, Німеччині, Чехії, Канаді та США.

В Міноборони нагадали, що оновити дані потрібно до 16 липня завантаживши «Резерв+» в App Store чи Google Play та авторизуватися через Bank ID або звернувшись до ТЦК чи ЦНАП.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». При цьому у ТЦК відкрили попередній онлайн-запис.

За перші три доби через застосунок свої дані оновили понад 415 тисяч військовозобов’язаних. За такий же час ТЦК встигають опрацювати всього лише 3000 осіб.

У Міноборони кажуть, що під час оновлення даних направлення на ВЛК відразу не видаватимуть. Це можуть зробити згодом за потреби.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *