ОСТАННІ НОВИНИ

Під час оновлення даних на ВЛК відразу не відправлятимуть, – Міноборони

Наталя Дуляба

|

Вже 18 травня в Україні набуває чинності закон про мобілізацію. Він передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів. При цьому обіцяють, що відразу видавати скерування на ВЛК не будуть. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

Так, усі військовозобов’язані громадяни України мають оновити свої облікові дані включно до 16 липня. Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+». Він буде доступний для завантаження на App Store та Google Play Market якраз із 18 травня.

«Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане при потребі згодом», – запевняють у Міноборони.

Після оновлення даних у застосунку «Резерв+» можна буде побачити інформацію про себе з реєстру «Оберіг».

З 18 червня у застосунку «Резерв+» також зʼявиться QR-код, відсканувавши який, відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Водночас у Міноборони додають, що якщо військовозобов’яний вирішить оновлювати свої дані через ТЦК, то крім самого витягу з реєстру, він також отримає відповідну відмітку у військовий квиток.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *