ОСТАННІ НОВИНИ

У 140 раз ефективніше за ТЦК. Уже 415 тисяч українців оновили дані через «Резерв+»

Андрій Котенський

|

На третю добу дії мобільного застосунку «Резерв+» для військовозобов’язаних, призовників та резервістів уже більше 415 тисяч українців оновили свої дані у реєстрі призовників. У той же час у територіальних центрах комплектування за цей же період дані оновили лише близько трьох тисячі осіб. Очне уточнення даних у ТЦК виявилось у 140 разів повільнішим, за дистанційний метод уточнення даних. Про це повідомила заступник Міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

За її словами, українці надають перевагу цифровій і сучасній взаємодії, що спрощує процедуру уточнення даних та економить час громадянам і працівникам ТЦК

«Тільки факти, 0 емоцій.

Статистика оновлень даних резервістів:

  • 2944 особи через ТЦК та СП
  • 3703 особи через ЦНАП
  • 415 094 через застосунок «Резерв +»

Українці, українки! Ви – найкращі, найсучасніші! Ми зробимо все, щоб відповідати Вашим очікуванням – зробити взаємодію з державою сучасною і технологічною», – повідомила Катерина Черногоренко.

Керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін зауважив, що ТЦК знадобилося би більше РОКУ, щоб обробити дані, які за три доби (!) українці самі внесли через «Резерв+».

«Це навіть не про безглузде витрачання ресурсу тисяч службовців ТЦК та ЦНАПів. Це про те, що в нас може НЕ БУТИ цього року. Рахунок йде на місяці. Введення нових систем (цифрових та організаційних) є безальтернативним. «Резерв+» – НЕ про зручніше (це вторинне), це про – НЕМОЖЛИВО досягнути такого результату старою ТЦКашно/паперовою системою. Цифрове оновлення засвідчило неадекватність паперової системи, в якій чинні військовослужбовці вважаються резервом чи, навіть, перебувають в розшуку. Також стало очевидно, що стара система і близько НЕ відображає реальний стан справ: кількість і спеціалізації як мобілізованих, так і резервістів. Без термінової заміни старих систем ми приречені на поразку», – переконаний він.

Нагадаємо, з 18 травня в Україні набув чинності закон про мобілізацію, який передбачає, що всі військовозобов’язані українці повинні оновити свої дані протягом 60 днів, тобто включно до 16 липня.

Зробити це можна безпосередньо у територіальних центрах комплектації, через ЦНАП або через застосунок «Резерв+».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *