ОСТАННІ НОВИНИ

На Сихові відкрили мурал українському поету й воїну Юрію Руфу

Олег Дерев'янко

|

У суботу, 8 червня, на одному з будинків у Сихівському районі Львова з’явився мурал на честь поета і військового Юрія Руфа. Про це Львівському порталу повідомили у Сихівській районній адміністрації.

«На фасаді будинку на вулиці Коломийській, 8 мали бути “чорні запорожці”. Це була ідея Юрія Руфа. Тепер тут – його обличчя. Назавжди», – йдеться у повідомленні.

Подруга Юрія Катерина Борисова розповіла, що він багато читав, перетворював слова на дію, вважав Україну сильною, вольовою і самодостатньою. Він уособлював силу та інтелект.

Ініціаторами створення стінопису стали ГО «Інститут Суспільних ініціатив», друзі та родина Героя.

Довідка

Юрій Руф воював у складі 24-ї окремої механізованої бригади. Він загинув 1 квітня 2022 року у боях біля міста Попасна Луганської області.

Юрій був автором поезії про війну. Вірші почав писати ще у підлітковому віці. Встиг видати такі збірки: «Багряна лірика» (2012), «Час Революції» (2014), «На зламі епох» (2015), «Ваніль чи сталь?!» (2022). Збірка «На зламі епох» присвячена воїнам, героям сучасної російсько-української війни.

Також на честь Юрія Руфа перейменували вулицю Некрасова у Львові та погодили встановлення меморіальної таблиці нового формату на фасаді ліцею, де він навчався.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Сихівський район

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *