ОСТАННІ НОВИНИ

Тариф на електрику для українців хочуть підняти майже вдвічі, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Із 1 червня Кабмін планує підвищити тариф на електроенергію для побутових споживачів, які використовують на місяць понад 100 кВт-год, з 2,64 грн до 4,8 грн/кВт-год. Про це повідомляє Forbes із посиланням на радника одного з членів уряду.

На засіданні 30 травня уряд розгляне проєкт рішення, який передбачає збільшення тарифу на електроенергію для населення на 80% – до 4,8 грн/кВт-год. Він діятиме за умови споживання понад 100 кВт-год на місяць.

Для споживачів, які споживають менш як 100 кВт-год, тариф залишиться незмінним – 2,64 грн/кВт-год.

«Проєкт рішення такий, але фінальне рішення може відрізнятись», – сказав співрозмовник видання.

Відомо, що у 2023 році 50,4% українських домогосподарств споживали менш як 100 кВт-год на місяць.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно міністр енергетики України Герман Галущенко вже анонсував, що до кінця травня уряд збирається встановити нові тарифи на електроенергію для населення. При цьому мають застосувати диференційований підхід, тобто вартість кВт-год залежатиме від рівня споживання.

У квітні в НКРЕКП вже допускали можливість підняття тарифів на електрику для українців, втім в Кабміні запевнили, що цього точно не зроблять до кінця травня.

Додамо, що востаннє тарифи на електроенергію для населення в Україні підняли з 1 червня 2023 року. Саме з цього часу українці платять по 2,64 грн за кВт/год. До цього тариф становив 1,44 грн за кВт/год (при місячному споживанні 250 кВт/год), при споживанні більших обсягів – 1,68 грн за кВт/год.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *