НКРЕКП рекомендувала вдвічі підняти вартість електроенергії для населення

Андрій Котенський

|

НКРЕКП запропонувала затвердити з 1 червня єдиний тариф на клектроенергію для населення на рівні 2,88 грн/кВт-год. Для індивідуальних побутових споживачів фіксований тариф сьогодні становить 1,44 грн/кВт год. (за споживання до 250 кВт) на місяць, а тепер він має зрости на 100%, повідомляє Енергореформа.

«НКРЕКП надає пропозиції щодо внесення змін для побутових споживачів (ПСО) з 1 червня 2023 року із впровадженням першого етапу коригування цін на електроенергію із застосуванням єдиної ціини без диверсифікації за обсягами споживання на рівні 2,88 з ПДВ», – йдеться у листі в Міненерго за підписом т.в.о. голови регулятора Руслана Кайдаша.

Як зазначається у листі, запровадження таких змін дозволить покращити фінансові показники НАЕК «Енергоатом» та ПрАТ «Укргідроенерго» і наблизити вартість послуг для побутових споживачів «до збалансованого стану».

При цьому також наголошується, що єдиним дієвим способом стабілізації механізму ПСО залишається подальше поступове приведення цін до ринкового рівня, який енергетики називають – 6 грн/кВт-год.

Кабмін буде розглядати цю пропозицію, на своєму засіданні найближчим часом і ймовірність впровадження нових тарифів для населення вже із 1 червня є доволі високою.

Як відомо, тариф для населення становить 1,44 грн/кВт-год при місячному споживанні 250 кВт-год, і 1,68 грн/кВт-год при споживанні більших обсягів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *