ОСТАННІ НОВИНИ

Затверджувати списки заброньованих тепер буде Міноборони, – уряд

Наталя Дуляба

|

Кабмін змінив порядок бронювання військовозобов’язаних, передавши функції з погодження списків заброньованих від Генерального штабу до Міністерства оборони. Про це йдеться у постанові уряду №520 від 8 травня.

Згідно з нововведенням, тепер центральні органи виконавчої влади після перевірки списків заброньованих від підприємств подаватимуть їх на погодження до Міноборони. Раніше цю функцію виконував Генштаб.

Зазначимо, що на початку 2024 року уряд вніс зміни до порядку бронювання працівників оборонно-промислового комплексу. Такі підприємства можуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю та без врахування рівня дефіцитності їхньої військової спеціальності.

Крім того, в Кабміні розробляють також й економічну модель бронювання, яка полягає у додатковій сплаті податків до держбюджету за заброньованого військовозобов’язаного працівника. Детальніше про суми, які розглядають, читайте за цим посиланням.

За даними уряду, станом на березень 2024 року в Україні бронь від мобілізації мали близько 700 тисяч людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *