ОСТАННІ НОВИНИ

Офіційно: ЗСУ відійшли від Бердичів, Семенівки і Новомихайлівки

Наталя Дуляба

|

Українські військові зайняли нові рубежі оборони на Донеччині, відійшовши від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За словами генерала, найважча ситуація на фронті зараз склалась на Покровському та Курахівському напрямках. Тут окупанти задіяли до чотирьох бригад, намагаються розвинути наступ західніше від Авдіївки та Мар’їнки, пробиваючись таким чином до Покровська та Курахового. Йдуть запеклі бої.

«Підрозділи Сил оборони України, зберігаючи життя та здоров’я наших захисників, перемістились на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки», – відзначив Олександр Сирський.

Карта Deepstate

Головком визнав, що рашисти на цих напрямках отримали певні тактичні успіхи, проте оперативної переваги здобути не змогли.

Незважаючи на важкі бої, українські військові завдають ворогу максимальних втрат як в особовому складі, так і у техніці. Для посилення оборони на цих напрямках, заміни підрозділів, що зазнали втрат, переміщують бригади, які відновили боєздатність.

Характеризуючи ситуацію на полі бою, Олександр Сирський додав, що вона справді загострилась. Росіяни хочуть захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту. Для цього вони зосередили основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах. Активно атакують по всій лінії зіткнення, на деяких напрямках мають тактичні успіхи.

Події на фронті змінюються дуже динамічно, окремі позиції переходять «з рук в руки» кілька разів протягом доби.

Нагадаємо, напередодні аналітики DeepState стверджували, що окупанти захопили село Бердичі, що на південь від Очеретиного на Донеччині. У ЗСУ також підтверджували, що ворог зумів закріпитись у частині Очеретиного, українські військові намагаються вибити ворога звідти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *