ОСТАННІ НОВИНИ

Пашу Мерседеса взяли під варту

Анастасія Диняк

|

Солом’янський районний суд Києва змінив запобіжний захід митрополиту УПЦ МП і наміснику Києво-Печерської Лаври Павлу (Петру Лебедю). Про це пише Суспільне.

Так, суд змінив запобіжний захід з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 14 серпня з можливістю внести заставу у розмірі понад 33 мільйони гривень.

Як стверджує прокурор, Лебідь спілкувався з одним зі свідків у кримінальній справі, чим порушив накладені судом обов’язки. Під час засідання митрополит заявив, що не знайомий зі свідком.

Нагадаємо, митрополита Павла (УПЦ МП) підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. 1 квітня Шевченківський суд Києва відправив його під цілодобовий домашній арешт, згодом термін домашнього арешту продовжили до кінця серпня.

Згодом з’ясувалося, що за день до оголошення першої підозри митрополит дав відеоінтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ. У ньому він заперечив існування України як суверенної держави та назвав війну РФ проти України «громадянським конфліктом». За це йому оголосили нову підозру.

В Україні митрополит Павло отримав прізвисько Паша Мерседес за свою особливу любов до дорогих автомобілів. За часи намісництва Києво-Печерської Лаври він був неодноразово фігурантів скандалів, пов’язаних із корупцією та відмиванням грошей Московським патріархатом. Зокрема, в махінаціях із тендерами на будівництво храмів та розкраданні коштів з держбюджету, які виділяли на потреби Лаври.

22 січня 2014 року під час богослужіння митрополит Павло порівняв Віктора Януковича з Ісусом Христом та запевнив його у своїй підтримці. У 2018 році він заявив, що Крим ніколи не був українським.

У 2020 році московський митрополит говорив про необхідність єдності з Росією, а після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року не став засуджувати російську владу, сказавши, що українці «пожинають плоди».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *