ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки не пропускають українські вантажівки на трьох пунктах пропуску

Ольга Денисяка

|

Польські фермери заблокували рух вантажівок на пунктах пропуску «Рава-Руська» та «Ягодин». У черзі на цих напрямках стоять близько 500 машин. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

«Польські фермери не пропускають українські вантажівки на виїзд в пунктах пропуску «Ягодин» і «Рава-Руська». За останній період ми маємо нульові показники перетину кордону на виїзд з України. На цих напрямках заблоковано близько 500 вантажівок», – повідомив Андрій Демченко.

Демченко підкреслив, що певну кількість транспортних засобів не пропускають і в бік України. Наприклад, на Ягодині за минулу добу польські фермери пропустили близько 60 вантажівок, у той час як цей КПП має добову спроможність оформлювати 1200-1400 вантажних авто.

Нагадаємо, востаннє польські протестувальники перекривали проїзд автобусів на кордоні з Україною 11 березня. Тоді був заблокований рух як на в’їзд, так та виїзд із Польщі.

Того ж дня польські фермери заблокували виїзд вантажівок із пунктів пропуску «Угринів» та «Устилуг».

Як відомо, польські аграрії протестують на кордоні з Україною з 9 лютого. Вони періодично блокують рух вантажівок, а згодом навіть взялись за приватні авто та автобуси.

Протестувальники висипали українське зерно на дорогу, влаштовували провокативні акції з російським підтекстом.

В ніч на 25 лютого в Польщі було наймасштабніше пошкодження української агропродукції – на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *