ОСТАННІ НОВИНИ

Ворожа атака пошкодила об'єкти «Нафтогазу»

Олег Дерев'янко

|

Під масовану ракетно-дронову атаку росіян у ніч на 22 березня потрапили й об’єкти «Нафтогазу», є пошкодження. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі компанії.

«Цієї ночі ворог здійснив чергову атаку – одну з наймасштабніших – на енергетичну систему України. Є пошкодження, зокрема й на об’єктах Групи Нафтогаз. Цього разу серед наших співробітників, на щастя, ніхто не постраждав», – йдеться у повідомленні.

Спеціалісти вже відновлюють пошкоджені об’єкти, зокрема газові мережі. На деяких локаціях вдалося частково відновити електропостачання.

Передісторія

У ніч на 22 березня Росія здійснила масовану комбіновану атаку, випустивши по Україні 63 дрони та 88 ракет, в тому числі аеробалістичні «Кинджали» та балістичні «Іскандер-М».

Окупанти цілились в енергетичну інфраструктуру. За даними «Укренерго», пошкоджено десятки об’єктів енергосистеми у низці регіонів України. Найгірша ситуація – у Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

Аварійні знеструмлення охопили сім областей, подекуди живлення вже почали відновлювати. Україна залучила екстрену допомогу з енергосистем Румунії, Словаччини та Польщі.

Один із ударів цієї ночі прийшовся саме на ДніпроГЕС у Запоріжжі. Було два прямих влучання, загалом по об’єкту рашисти били 8 ракетамиПошкоджено обидві станції, опору, саму греблю, розбито підкранові балки.

В «Укргідроенерго» заявляли, що загрози прориву дамби немає. Втім остаточних висновків фахівці досі зробити ще не можуть. Відомо про суттєві пошкодження та руйнування обладнання.

За даними правоохоронців, внаслідок атаки рашистів загинули п’ятеро українців, в тому числі одна дитина. Ще 26 людей поранені.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *