ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки повністю розблокували пункт пропуску «Медика–Шегині»

Ольга Денисяка

|

Польські фермери повністю припинили блокувати рух на напрямку пункту пропуску «Медика Шегині». Наразі весь транспорт може без перешкод переїжджати там. Про це повідомляє hromadske з посиланням на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка.

Напередодні українські прикордонники отримали інформацію від польських колег про обмеження руху автобусів через пункт пропуску «Шегині Медика» приблизно з 11:10. Про припинення блокування оголосили о 20:49.

Прикордонний пункт заблокували на тлі загальнонаціонального страйку польських фермерів 20 березня.

Наразі заблокованими для руху вантажівок залишаються 4 напрямки: «Ягодин», «Устилуг», «Угринів» та «Рава Руська», повідомив Демченко в коментарі «Українській правді».

На напрямку цих пунктів польські фермери пропускають різну кількість вантажівок в обидва боки. Зокрема, за минулу добу в «Ягодині» протестувальники пропустили лише 50 автомобілів, що «для цього напрямку є критично низьким показником», додав він.

Утім, у ПП «Рава Руська» та «Ягодин» не пропускають вантажні транспортні засоби з України в Польщу взагалі.

Станом на ранок 21 березня, сукупно в чергах на 4 заблокованих напрямках на території Польщі перебували майже 850 вантажівок. Найбільше навпроти ПП «Ягодин» та «Рава Руська».

На інших напрямках західного кордону, за словами Демченка, також утворилися затори, адже водії обирають собі інші ділянки через ускладненість руху на українсько-польській ділянці.

Зокрема, навпроти ПП «Тиса» на території Угорщини черга з вантажівок сягає 1000 автомобілів, ще 530 автівок — в черзі навпроти пункту пропуску «Ужгород» з боку Словаччини, і майже 400 на румунсько-українському кордоні біля ПП «Порубне».

Нагадаємо, востаннє польські протестувальники перекривали проїзд автобусів на кордоні з Україною 11 березня. Тоді був заблокований рух як на в’їзд, так та виїзд із Польщі.

Того ж дня польські фермери заблокували виїзд вантажівок із пунктів пропуску «Угринів» та «Устилуг».

Як відомо, польські аграрії протестують на кордоні з Україною з 9 лютого. Вони періодично блокують рух вантажівок, а згодом навіть взялись за приватні авто та автобуси.

Протестувальники висипали українське зерно на дорогу, влаштовували провокативні акції з російським підтекстом.

В ніч на 25 лютого в Польщі було наймасштабніше пошкодження української агропродукції – на залізниці розсипали 160 тонн українського зерна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *