ОСТАННІ НОВИНИ

На Рівненщині показали, як будуть оборонні рубежі на кордоні

Ольга Денисяка

|

В Рівненькій області продовжують облаштовувати оборонні рубежі на кордоні з Білоруссю. Про це йдеться в повідомленні голови Рівненської обласної державної адміністрації Олександра Коваля.

«На півночі області продовжуємо облаштовувати оборонні рубежі. У чіткій координації з військовими триває будівництво невибухових загороджень та взводних опорних пунктів. Зокрема, будівельники проводять земляні роботи, влаштовують ходи сполучень та інше», – йдеться в повідомленні.

За словами Коваля, надійна фортифікація наразі є один із пріоритетних напрямків нашої роботи в області. Роботи відбуваються відповідно до затвердженого графіку.

Нагадаємо, про необхідність суттєво посилити оборонні споруди військово-політичне керівництво України заговорило ще в листопаді 2023 року. При цьому йшлося не лише про найгарячіші напрямки фронту, а й про північні і західні області.

Наприкінці минулого року уряд виділив 788 млн грн на розмінування та будівництво фортифікацій у прифронтових регіонах.

Вже на початку 2024-го Кабмін спрямував на облаштування фортифікацій рекордні 17,5 млрд грн. Станом на середину лютого витрати на ці потреби зросли до 20 млрд грн.

На початку березня уряд виділив 1,3 млрд грн на облаштування фортифікацій у Запорізькій області.

Президент Володимир Зеленський заявив про будівництво оборонних споруд завдовжки 2000 км.

Додамо, що фортифікаційні споруди зводять дві структури, які мають у своєму підпорядкуванні інженерні війська: Державна спеціальна служба транспорту та Командування Сил підтримки ЗСУ. Втім до роботи також залучають і бізнес.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *