ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд виділив рекордну суму на фортифікації у Запорізькій області, – ОВА

Наталя Дуляба

|

Кабінет Міністрів України виділив на будівництво фортифікаційних споруд на Запоріжжі рекордну суму – понад 1,3 млрд грн. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

За словами посадовця, над облаштуванням фортифікацій у Запорізькій області практично цілодобово. До роботи залучають також і цивільних підрядників.

«Будівництво ведеться зранку і продовжується пізно ввечері. Деякі роботи проводяться навіть вночі… Головне завдання цього будівництва, щоб наші військові почувались трохи спокійніше, що все буде готове для будь-якого розвитку подій. Але це точно не означає, що хтось збирається відступати, навпаки наші військові роблять героїчну роботу на фронті у Запорізькій області», – підкреслив Іван Федоров.

Посадовець запевнив, що оборонні лінії на Запоріжжі мають виконати якісно і якнайшвидше.

Нагадаємо, про необхідність суттєво посилити оборонні споруди військово-політичне керівництво України заговорило ще в листопаді 2023 року. При цьому йшлося не лише про найгарячіші напрямки фронту, а й про північні і західні області.

Наприкінці минулого року уряд виділив 788 млн грн на розмінування та будівництво фортифікацій у прифронтових регіонах.

Вже на початку 2024-го Кабмін спрямував на облаштування фортифікацій рекордні 17,5 млрд грн. Станом на середину лютого витрати на ці потреби зросли до 20 млрд грн.

Фортифікаційні споруди зводять дві структури, які мають у своєму підпорядкуванні інженерні війська: Державна спеціальна служба транспорту та Командування Сил підтримки ЗСУ. Втім до роботи також залучають і бізнес.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *