ОСТАННІ НОВИНИ

США оголосили пакет допомоги Україні на 300 млн доларів – вперше за три місяці

Маркіян Рой

|

Білий дім оголосив про виділення нового пакета військової допомоги Україні вартістю 300 мільйонів доларів. До нього увійдуть артилерійські снаряди, боєприпаси для HIMARS, зенітні ракети тощо. Про це заявив представник Білого дому Джейк Салліван на брифінгу, передає hromadske.

Це перша допомога Україні від Вашингтона з грудня 2023 року. Детальніше про вміст пакета допомоги повідомлять пізніше. Поки незрозуміло, чи передбачає допомога надання далекобійних ракет ATACMS. Видання Politico, посилаючись на чиновників у Білому домі, писало, що Україна може отримати ракети дальністю 160 км із касетним зарядом усередині.

New York Times і посиланням на офіційних представників США зазначає, що новий пакет допомоги — в кращому випадку тимчасовий захід. За словами одного чиновника, це імпровізоване рішення допоможе стримати наступ російських військ лише на кілька тижнів.

Раніше 12 березня інформаційне агентство Reuters повідомляло, що Сполучені Штати вперше за кілька місяців готуються оголосити про пакет військової допомоги Україні. Кошти на цей пакет візьмуть із кредитів, які повернули Пентагону за нещодавні закупівлі.

Новий пакет виділили на тлі затримки більшого пакета допомоги на 60 мільярдів, ухвалення якого блокують республіканці в Палаті представників.

Як повідомляв Львівський портал, гроші на військову допомогу Україні у США закінчились ще восени 2023 року. Наприкінці жовтня американський президент Джо Байден подав відповідні пропозиції на продовження фінансування і України, і Ізраїлю, проте ухвалення рішення блокує Палата представників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *