ОСТАННІ НОВИНИ

США оголосять про пакет військової допомоги Україні на 400 млн доларів, – Reuters

Маркіян Рой

|

Сполучені Штати готують новий пакет військової допомоги Україні на суму до 400 мільйонів доларів, про який можуть офіційно оголосити вже у вівторок, 12 березня. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

Оголошення про американську військову допомогу Україні стане першим подібним кроком за останні місяці на тлі того, як виділення додаткових коштів Києву досі блокується республіканцями в Конгресі США.

Наразі незрозуміло, звідки Білий дім візьме кошти на фінансування пакета для України, але раніше ЗМІ повідомляли, що одним із варіантів є використання бюджету американської армії.

Пакет допомоги Україні в Конгресі США застряг з осені минулого року через суперечки демократів та республіканців щодо регулювання кордону своєї країни з Мексикою.

Як повідомляв Львівський портал, гроші на військову допомогу Україні у США закінчились ще восени 2023 року. Наприкінці жовтня американський президент Джо Байден подав відповідні пропозиції на продовження фінансування і України, і Ізраїлю, проте ухвалення рішення блокує Палата представників.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *