ОСТАННІ НОВИНИ

Паралімпієць зі Львівщини здобув «срібло» на чемпіонаті світу з біатлону

Наталя Дуляба

|

Паралімпієць Василь Кравчук виборов срібну медаль на чемпіонаті світу з біатлону. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Василь Кравчук змагався у зимовому виді спорту, яке поєднує в собі лижні перегони та стрільбу лежачи. За результатами командного спринту спортсмен здобув друге місце.

Загалом національна паралімпійська збірна з парабіатлону стала першою на чемпіонаті світу. Україну представляли 24 спортсмени, які вибороли 20 нагород: 8 золотих, 7 срібних та 5 бронзових. Самі змагання тривали 6-10 березня у місті Принц Джордж, що в Канаді.

Додамо, що 26-річний Василь Кравчук є родом зі Сколівщини. У інваспорт прийшов після важкої аварії. У 2019 році він у складі національної паралімпійської збірної здобув відразу три медалі на етапі Кубка світу з лижних перегонів та біатлону.

Навесні 2021 року Василь Кравчук став бронзовим призером Кубка світу з біатлону серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та порушеннями зору.

На початку 2022 року Кравчук здобув «срібло» на чемпіонаті світу з біатлону, у березні 2023-го – теж срібну нагороду у гонці з біатлону на 7,5 км на Кубку світу. Назабаром на Кубку світу Азії паралімпієць виборов ще три медалі.

У лютому цьогоріч Василь Кравчук здобув дві медалі на етапі Кубка світу з біатлону та лижних перегонів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *