ОСТАННІ НОВИНИ

Паралімпієць з Львівщини виборов дві золоті медалі Кубку Азії

Анастасія Диняк

|

Павло Баль з Львівщини виборов три медалі, зокрема дві золоті, на Кубку Азії з лижних перегонів серед спортсменів з інвалідністю, який відбувся в Японії. Про це повідомили у пресслужбі Львівської облдержадміністрації.

Так, в Кубку Азії взяли участь одразу 10 спортсменів з України, серед них – двоє з Львівщини. Одразу три медалі для області виборов Павло Баль.

На дистанції 5 км він став бронзовим призером. А згодом у гонці спринт та на дистанції 10 км виборов і два золота. Особливість спринта полягала в тому, що його проводили як змішану гонку — спортсмени усіх країн-учасниць та усіх класів бігли 1 км 200 м разом.

Медаль на дистанції на 10 км з лижних перегонів Павло Баль здобув в останній день змагань, срібним призером тут став ще один представник Львівщини Василь Кравчук.

Загалом паралімпійська збірна команда України здобула 13 медалей, з яких 6 золотих, 4 срібні та 3 бронзові.

Довідково:

Павло Баль родом з Мостищини. Він тренується в у Львівському обласному центрі спорту людей з інвалідністю «Інваспорт». Туди він прийшов після високої ампутації кінцівок і йому запропонували кілька видів спорту, однак обрав саме лижні перегони та біатлон. Тренується під керівництвом Богдана Добрянського.

Василя Кравчука тренує Володимир Любіжанін. Василь займається фізичною активністю з дитинства, однак через аварію опинився в кріслі колісному та перейшов в спорт людей з інвалідністю. Біатлон Василь також опановує у Львівському регіональному центрі спорту людей з інвалідністю «Інваспорт».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *