ОСТАННІ НОВИНИ

МЗС викликало посланця Ватикану через заяви Папи Римського про «білий прапор»

Наталя Дуляба

|

Міністерство закордонних справ 11 березня викликало Апостольського нунція в Україні Вісвальдаса Кульбокаса у зв’язку з останньою заявою Папи Римського про російсько-українську війну. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

Під час виклику Кульбокасу заявили, що «в Україні розчаровані» словами понтифіка щодо «білого прапора» та необхідності «проявити хоробрість і вести переговори» з Росією.

У дипломатичному відомстві додали, що такі заклики «легалізують право сильного і заохочують його до подальшого нехтування нормами міжнародного права».

«Від глави Святого Престолу очікувалися б сигнали у бік світової спільноти про необхідність негайного об’єднання сил для забезпечення перемоги добра над злом, а також апеляції до нападника, а не до жертви», – кажуть в МЗС.

Апостольському нунцію в Україні окремо нагадали про «формулу миру» й бажання Києва досягнути миру, який має бути справедливим і заснованим на принципах Статуту ООН.

Нагадаємо, напередодні Папа Римський Франциск, говорячи про війну, заявив, що Україна повинна мати «відвагу білого прапора» і бути готовою вести переговори. Згодом представник Ватикану запевнив, що заява понтифіка не була закликом до капітуляції України.

Слова Папи Римського викликали широкий резонанс і багато критичних коментарів. Зокрема, глава МЗС України Дмитро Кулеба відповів на це, що прапор України – не білий, а синьо-жовтий.

Зі свого глава УГКЦ Блаженніший Святослав наголосив, що в Україні нікому й на думку не спадає здатися. А тим, хто не вірить у перемогу України, він порадив піти до сповіді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *