ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ відреагував на слова Папи Римського про «підняття білого прапора»

Маркіян Рой

|

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у Нью-Йорку після слів Папи Римського Франциска про «білий прапор» заявив, що в Україні нікому на гадку не спадає здатися. Про це йдеться в повідомленні УГКЦ.

«Україна зранена, але нескорена. Україна змучена, але вона стоїть і вистоїть. Повірте мені, нікому й на гадку не спадає здатися. Навіть там, де сьогодні ідуть бойові дії; послухайте наших людей в Херсоні, Запоріжжі, Одесі, Харкові, Сумах. Бо ми знаємо, якщо Україна, не дай, Боже, була б хоча частково завойована – пошириться межа смерті», – сказав Блаженніший Святослав.

До тих, хто зі скептицизмом дивиться на здатність України вистояти, глава УГКЦ звернувся з такими словами: «Приїдьте в Україну і подивіться. Хто з вас не вірить у перемогу України – йдіть до сповіді. Бо це означає, що ми мало довіряємо присутньому в тілі українського народу живому Богові».

Глава УГКЦ подякував присутнім за солідарність з Україною. «Народ, який вірить у воскресіння і вміє бути разом, молитися разом, є незламний», – підкреслив він.

Нагадаємо, що в одному з інтерв’ю Понтифік порадив Україні мати «відвагу білого прапора».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *