ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти скинули на Сумщину авіабомби із касетними зарядами

Наталя Дуляба

|

На прикордоння Сумщини російські окупанти скинули авіабомби із касетними зарядами, що призвело до замінування значної території. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

Російська авіація скинула касетні бомби РБК-500 у районі села Марчихина Буда Шосткинського району, що поблизу кордону з РФ.

«Одна така касета містить 565 кулькових авіабомб ШОАБ-0,5 масою по 400 грамів кожна та має велику зону ураження», – йдеться у повідомленні.

Зовні бомби схожі на невеликий м’ячик сріблястого кольору. Своїм виглядом вони можуть привертати увагу дітей. Відтак правоохоронці закликають бути максимально обережними, при виявленні будь-яких вибухонебезпечних предметів не підходьте близько і не торкайтесь до них!

На місці скиду авіабомб працюють вибухотехніки, які зачищають територію.

Зазначимо, що зброя з касетними зарядами є найбільш небезпечною саме для цивільного населення, адже по землі розлітаються тисячі невеликих боєприпасів. Частина з них вибухає не відразу, тому через це травмуються й навіть можуть загинути більше мирних людей.

На початку березня росіяни вже скинули авіабомби з касетними зарядами по прифронтовому Куп’янську, тому місцева влада розглядає примусову евакуацію родин із дітьми.

Російська армія періодично гатить по прифронтових територіях касетними боєприпасами. Внаслідок таких обстрілів зачасту є жертви серед цивільного населення. Востаннє це було у середині лютого, коли на Донеччині після застосування такого типу зброї загинула людина, ще двоє дістали поранення.

Або, наприклад, влітку торік окупанти обстріляли касетними боєприпасами озеро у Костянтинівці Донецької області, де якраз відпочивали люди. Загинули троє людей, серед них – двоє дітей, ще шестеро отримали поранення.

При цьому президент РФ Владімір Путін публічно запевняє, що його військові не використовують касетні боєприпаси в Україні.

Нещодавно стало відомо, що росіяни хочуть виробляти крилаті ракети, заповнені касетними зарядами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *