ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни 9 разів застосували хімічну зброю проти ЗСУ на Запорізькому напрямку

Наталя Дуляба

|

На Запорізькому напрямку російські окупаційні війська за останню добу дев’ять разів скинули хімічну зброю на позиції українських захисників. Про це повідомляє Армія.inform.

«За минулу добу ворог вчинив загалом 43 бойові зіткнення, що теж є певним зниженням. Також росіяни вчинили 950 обстрілів, зокрема, тут зараховано відразу дев’ять скидів із безпілотників хімічних речовин в гранатах сльозогінно-задушливої дії. Це є порушенням конвенції про застосування хімічної зброї», – розповів речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій.

За його словами, всі дев’ять випадків скиду хімічної зброї зафіксували на Запорізькому напрямку. Сама речовина є схожою на ту, яку застосовує поліція для розгону мітингів.

При цьому Лиховій підкреслив, що окупанти вже не вперше використовують цю хімічну сполуку на фронті.

Як повідомляв Львівський портал, наприкінці лютого військові заявили, що російські окупанти відновили застосування хімічної зброї на Запоріжжі й Донеччині.

Із початку широкомасштабного російського вторгнення і дотепер зафіксовано понад 600 російських атак із використанням хімічних речовин. Досі рашисти використовували гранати К-51 та РГР подразливої дії.

А в грудні 2023 ворог вперше застосував новий тип гранат із речовиною задушливої дії, що заборонені Женевським протоколом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *