ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський прокоментував заяву Макрона щодо західних військ в Україні

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський, коментуючи висловлювання французького лідера Еммануеля Макрона щодо гіпотетичної ймовірності введення в Україну західних військ, заявив, що будь-які ініціативи у світі, які посилюють Україну, є хорошими. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі президента.

«Я не був на тому саміті (де Макрон висловив таку ідею, – ред.). Він сказав, що поговорить про певні нові ідеї, яким чином посилити Україну. І він сказав, що поділиться інформацією зі мною, коли прибуде в Україну (всередині березня, – ред.)», – зауважив Володимир Зеленський на пресконференції за результатами саміту «Україна – Південно-Східна Європа» в Тирані.

При цьому президент наголосив, що чим сильнішою буде Україна, то слабшим буде Владімір Путін.

«Ось відповідь щодо будь-яких ініціатив. І якщо будь-які ініціативи у світі посилюють Україну, вони хороші для всього світу», – акцентував Зеленський.

Також він додав, що мав «хороше спілкування» з Еммануелем Макроном Макроном щодо багатьох ініціатив, зокрема артилерійської коаліції.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не можна виключати в майбутньому відправлення західних військ в Україну, хоча наголосив, що консенсусу між союзниками у цьому питанні поки немає.

За кілька днів після такої заяви Макрона міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне пояснив, що в України можуть направити французьких солдатів для допомоги, проте брати участь в бойових діях вони не будуть.

Додамо, що Еммануель Макрон також оголосив про створення «коаліції» для надання Україні ракет середньої і великої дальності, а також бомб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *