ОСТАННІ НОВИНИ

Макрон збирає коаліцію для постачання Україні ракет великої дальності

Наталя Дуляба

|

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про «коаліцію» для надання Україні «ракет середньої та великої дальності та бомб». Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Le Monde.

За словами французького лідера, було вирішено «створити коаліцію для глибоких ударів і, отже, ракет середньої і великої дальності і бомб».

Він також закликав європейців «виробляти більше».

«Протягом наступних десяти днів ми збираємося докладати всіх цих зусиль, тому що ми опитали багато європейських і неєвропейських країн, у яких є боєприпаси», сказав Макрон.

Як повідомляв Львівський портал, днями канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив категорично проти постачання далекобійних крилатих ракет Taurus Україні, посилаючись на ризик втягування своєї країни у війну.

Хоча у Міноборони нещодавно заявили про зрушення у розумінні західних партнерів необхідності надання Україні далекобійної зброї. Так, на останньому «Рамштайні», який пройшов 14 лютого, вони вперше самі говорили про те, що ЗСУ слід передати озброєння дальнього радіусу ураження.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *