ОСТАННІ НОВИНИ

Франція готова направити своїх солдатів в Україну на небойові завдання

Ольга Денисяка

|

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне пояснив, що до України можуть направити французьких солдатів для допомоги з виконанням завдань поза участю в бойових діях, повідомляє hromadske.

«Ми повинні розглянути нові дії для підтримки України. Вони повинні відповідати дуже конкретним потребам, я маю на увазі, зокрема, розмінування, кіберзахист, виробництво зброї на місці, на українській території», — сказав Сежурне.

Він додав, що деякі такі дії можуть вимагати присутності на українській території без переходу межі бойових дій: «Нічого не можна виключати. ​​Це була і залишається позиція президента Франції сьогодні».

Міністр пояснював слова президента Франції Емманюеля Макрона. Той розповів, що на зібраній ним зустрічі країн-партнерів України у Парижі обговорювали відправлення своїх військ до України. Утім, він зазначив, що наразі держави не досягли консенсусу щодо цього питання.

«Але ми нічого не можемо виключати. Ми зробимо все, що маємо, щоб росія не змогла виграти в цій війні», — сказав Макрон. За його словами, багато людей, які зараз кажуть «ніколи» відправленню військ, — це ті самі люди, які два роки тому казали «ніколи» надсиланню танків, літаків та зброї дальньої дії.

Попри це, низка інших країн-членів НАТО вже виступила із заявами, що вони не розглядають відправлення своїх військ в Україну. Про це сказали в Білому домі США, а також в Німеччині, Великій Британії, Канаді, Іспанії, Чехії, Польщі тощо.

Речник президента росії дмитро пєсков заявив, що якщо відправлення військових країн НАТО до України відбудеться, «то доведеться говорити не про ймовірність, а про неминучість прямого зіткнення росії та Альянсу».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *