ОСТАННІ НОВИНИ

Мінагрополітики засудили дії поляків, що висипали зерно, яке прямувало до Німеччини

Андрій Котенський

|

Міністерство аграрної політики та продовольства України засудило дії польських фермерів-протестувальників. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, коментуючи ситуацію на поблизу пункту пропуску «Медика – Шегині», де польські протестувальники перекрили залізницю і розсипали збіжжя з вантажного вагона на колію.

За словами Сольського, Україна рішуче засуджує форми протесту польських протестувальників, які вони чинять на польсько-українському кордоні. Зерно, яке розсипали, прямувало до Німеччини.

«Україна рішуче засуджує такі форми протесту, які зараз відбуваються на польсько-українському кордоні. Кукурудза, яку польські протестувальники висипали з вагону, йшла в Німеччину. В Польщу кукурудза з України не експортується. Перешкоджання торгівлі України з іншими країнами світу неприйнятно і суперечить спільним українсько-польським цілям», – наголосив Микола Сольський.

Нагадаємо, що з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». Наступного дня фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів». 13 лютого польські фермери розпочали акцію протесту біля пункту пропуску «Корчова–Краківець».

11 лютого польські фермери висипали українське зерно на дорогу. 20 лютого польські фермери перекрили залізницю та розсипали зерно з вантажного вагону на колії.

Нагадаємо також, що професор Мацей Дущик з Центру досліджень міграції Варшавського університету повідомив, що з початком повномасштабного вторгнення рашистів в Україну, Польща прийняла сотні тисяч українських біженців, яким надали та продовжують надавати фінансову підтримку. Водночас наплив українців, які сплачують податки у Польщі, перевищив суму допомоги Польщі Україні у три рази.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *