ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти штурмують Авдіївку з трьох напрямків, – НГУ

Ольга Денисяка

|

Російські війська намагаються  оточити Авдіївку Донецької області з трьох напрямків. Окупанти значно збільшили використання безпілотників. Про це заявив речник Нацгвардії України Руслан Музичук, повідомляє пресслужба Найгвардії.

Він відзначив, що протягом минулої доби відбулося 78 бойових зіткнень. Що стосується підрозділів Нацгвардії, які виконують завдання по лінії фронту: ворог наніс 152 обстріли та 2 авіаційні удари по східних напрямках та 110 обстрілів й 6 авіаційних ударів по південних. Найбільше боєзіткнень протягом доби відбулося на Бахмутському напрямку, де українські воїни відбили близько 30 атак росіян.

Руслан Музичук зазначив, що одним зі складних залишається Авдіївський напрямок. Армія РФ продовжує спроби оточити місто. Тут Сили оборони відбили понад 10 атак ворога. У цьому районі виконують завдання й наші підрозділи спецпризначення.

«Ми бачимо як тривалий обороняється Авдіївка. У першу чергу тут вже давно були побудовані досить непогані укріплення, фортифікаційні споруди й, скажімо так, ешелонована оборона, яка дає змогу нашим Силам оборони, попри численні атаки, утримувати це місто», – сказав він.

Музичук додав, що тактика, яку застосовує ворог по Авдіївці – досить різноманітна, і місто штурмують з трьох напрямків.

Речник розповів, що і через погодні умови, і через те, що було нанесено досить велике вогневе ураження бронетехніці ворога, українські підрозділи відмічають, що окупантами використовується більше піхотних груп і велика кількість БПЛА.

«Сили противника використовують більше піхоти, більшою мірою навіть без бронетехніки у порівняні із попередніми тижнями, коли для штурму використовували колони техніки. І навіть тоді вона знищувалась ще на підході або під час висування, не даючи піхоті ворога розгортатися в бойові порядки атаки», – зазначив Музичук.

Він також наголосив, що гвардійці досить ефективно використовують дрони. Разом з тим, за останні місяці використання дронів противником зросло кратно, що є також загрозою з боку військ противника.

Про наступ на Авдіївку

10 жовтня війська РФ почали наступ на Авдіївському напрямку: у районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. До штурмів залучили три батальйони, танки й бойові броньовані машини. При цьому ворог активно рухається колонами, що дозволяє ЗСУ ефективно уражати техніку й особовий склад.

У Генштабі казали, що рашисти, інтенсивно атакуючи у районі Авдіївки, хочуть відтягнути українські резерви саме на цей напрямок і таким чином послабити або зупинити контрнаступ Сил оборони.

Президент Володимир Зеленський 12 жовтня заявив, що українські військові продовжують тримати позиції в Авдіївці. Зі свого боку керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш каже, що окупанти безперестанку атакують місто, йдуть запеклі бої, а рашисти попри втрати «лізуть, як таргани».

16 жовтня українські військові заявили про певне затишшя в районі Авдіївки, пов’язане зі знищенням однієї з бригад, яку росіяни кинули на штурми. Втім після перегруповання 20 жовтня окупанти почали другу хвилю штурмів Авдіївки. Вже через п’ять днів війська РФ знову були змушені перегруповуватись через понесені втрати.

За добу 19 жовтня російські окупанти зазнали рекордних втрат на фронті, в тому числі через те, що продовжували наступати на Авдіївку. Загалом Сили оборони України ліквідували 1380 загарбників, 120 бойових броньованих машин, 55 танків та 29 артилерійських систем.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *