ОСТАННІ НОВИНИ

За місяць штурмів Авдіївки армія РФ втратила близько 10 тисяч людей та сотню танків, – Залужний

Маркіян Рой

|

За місяць активних штурмів Авдіївки російська армія втратила близько 10 тисяч людей, понад 100 танків та сім літаків Су-25. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

«Місяць, як ворог почав активно штурмувати Авдіївку. Місяць запеклих боїв, витримки та звитяги наших захисників, які продовжують героїчно тримати оборону», – повідомив Валерій Залужний.

За його словами, за цей час українські захисники знищили понад 100 ворожих танків, 250 інших бронемашин, близько півсотні артилерійських систем та сім літаків Су-25. Загальні втрати противника у живій силі становлять близько десяти тисяч осіб.

«Дякую бригадам, нашим підрозділам. Піхоті, артилеристам, танкістам, розвідникам, операторам БПлА, медикам. Кожному захиснику, кожній захисниці, які боронять Авдіївку», – додав Валерій Залужний.

Про наступ на Авдіївку

10 жовтня війська РФ почали наступ на Авдіївському напрямку: у районах Авдіївки, Тоненького, Кераміка та Первомайського Донецької області. До штурмів залучили три батальйони, танки й бойові броньовані машини. При цьому ворог активно рухається колонами, що дозволяє ЗСУ ефективно уражати техніку й особовий склад.

У Генштабі казали, що рашисти, інтенсивно атакуючи у районі Авдіївки, хочуть відтягнути українські резерви саме на цей напрямок і таким чином послабити або зупинити контрнаступ Сил оборони.

Президент Володимир Зеленський 12 жовтня заявив, що українські військові продовжують тримати позиції в Авдіївці. Зі свого боку керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш каже, що окупанти безперестанку атакують місто, йдуть запеклі бої, а рашисти попри втрати «лізуть, як таргани».

16 жовтня українські військові заявили про певне затишшя в районі Авдіївки, пов’язане зі знищенням однієї з бригад, яку росіяни кинули на штурми. Втім після перегруповання 20 жовтня окупанти почали другу хвилю штурмів Авдіївки. Вже через п’ять днів війська РФ знову були змушені перегруповуватись через понесені втрати.

За добу 19 жовтня російські окупанти зазнали рекордних втрат на фронті, в тому числі через те, що продовжували наступати на Авдіївку. Загалом Сили оборони України ліквідували 1380 загарбників, 120 бойових броньованих машин, 55 танків та 29 артилерійських систем.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *