ОСТАННІ НОВИНИ

Наступ із трьох сторін та просування росіян тунелями: британська розвідка про ситуацію в Авдіївці

Наталя Дуляба

|

Британська розвідка вважає, що російські війська хоч й інтенсивно наступають на Авдіївку, намагаються обійти оборонні споруди ЗСУ, але саме місто найближчими тижнями ще залишатиметься під контролем України. Про це йдеться в огляді Міноборони Великої Британії за 27 січня.

Розвідка вказує на захоплення російськими військами села Крохмального на Харківщині та села Веселе від Бахмутом, однак зазначає, що ці здобутки не мають стратегічного значення, оскільки довоєнне населення Веселого становило 102 особи, а Крохмального – всього 45.

«Це свідчить про продовження незначного просування Росії, в той час як Україна зосереджується на активній обороні», – вказано в огляді.

Пріоритетом для російської армії є місто Авдіївка. Росіяни проводять тристоронній наступ задля оточення міста з півдня та півночі, а також ведуть бої на околицях східного кварталу Авдіївки.

Так, війська РФ намагаються обійти українські оборонні споруди, проникаючи на околиці міста через службові тунелі. Цю тактику, кажуть у британській розвідці, вони застосовують із жовтня 2023 року.

Однак українські контратаки стримують Росію від подальшого просування вглиб Авдіївки. Армія РФ зазнала значних втрат у живій силі та бронетехніці, які часто завдавали скидом боєприпасів із дронів.

«Оскільки основний маршрут постачання залишається недоторканим, а українські сили проводять локальні контратаки, Авдіївка, ймовірно, залишиться під контролем України протягом наступних тижнів», – вважають експерти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *