ОСТАННІ НОВИНИ

Росія несе найбільші втрати з початку вторгнення в Україну, – британська розвідка

Наталя Дуляба

|

Британська розвідка вважає, що через наступ на Авдіївку російські війська зазнають найбільших втрат із початку повномасштабного вторгнення в Україну. Про це йдеться в огляді Міноборони Великобританії за 27 листопада.

На думку британської розвідки, упродовж останніх 6 тижнів втрати військ РФ є найвищими з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Вони пов’язані безпосередньо з їхнім наступом на Авдіївку Донецької області.

Розвідка наводить дані українського Генштабу, згідно з якими у листопаді середньодобові втрати російської армії становлять 931 особу за добу.

Перед цим російська окупаційна армія зазнавала найбільших втрат у березні 2023 року із середнім показником 776 мертвих окупантів на добу – у розпал боїв за Бахмут Донецької області.

Британська розвідка зауважує, що не може перевірити методологію, за якою український Генштаб визначає рівень втрат РФ, однак зазначає, що виглядають вони достовірними.

Нагадаємо, зараз російські окупанти штурмують Авдіївку з трьох боків. Аналітики Інституту вивчення війни стверджували, що 10-13 листопада війська РФ мали певні успіхи, втім ЗСУ 19 листопада контратакували й просунулися вперед.

Згодом в ISW припустили, що 25 листопада російська армія продовжила просування у районі Авдіївки.

Це вже третій великий штурм російський окупантів Авдіївки. Перший наступ ворога тут почався 10 жовтня. Росіяни безперестанку атакували місто і попри втрати «лізли, як таргани».

Фактично за місяць активних штурмів Авдіївки російська армія втратила близько 10 тисяч людей, понад 100 танків та сім літаків Су-25.

В Генштабі ЗСУ кажуть, що росіяни не покидають спроб оточити Авдіївку. Лише за добу 26 листопада тут українські військові відбили 30 ворожих атак.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *