ОСТАННІ НОВИНИ

Члени НАТО зобов’язались поставити Україні мільйон дронів

Наталя Дуляба

|

Під час зустрічі міністрів оборони держав-членів НАТО у Брюсселі партнери надали Україні зобов’язання щодо постачання 1 мільйона дронів для ЗСУ. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Європейська правда.

Це рішення було ухвалене за підсумками дводенних переговорів: спершу у форматі «Рамштайн», а потім – у форматі Ради Україна-НАТО. «За останні кілька днів ми побачили нові зобов’язання союзників щодо допомоги Україні», – зауважив генсек.

Він, зокрема, повідомив про першу домовленість «коаліції дронів», яку очолять Британія та Латвія. «Група членів НАТО виступила з метою постачання Україні одного мільйона дронів», – повідомив Єнс Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО також наголосив, що альянс є практично ексклюзивним постачальником військової допомоги Україні: «Разом члени НАТО забезпечують понад 99% військової допомоги».

При цьому Столтенберг підкреслив, що часто, як і з дронами, лідерство у постачанні допомоги беруть на себе не США, а європейські члени, що є також відповіддю на занепокоєння у Вашингтоні щодо недостатнього фінансування оборонних витрат з боку європейських держав.

Як повідомляв Львівський портал, 19 засідання у форматі «Рамштайн» пройшло 14 лютого в онлайн-форматі. Під час нього йшлося про посилення української ППО, забезпечення артилерійськими снарядами та спільне їхнє виробництво, розширення «коаліції дронів», а також про графіки постачання F-16.

При цьому речник Міноборони Ілларіон Павлюк заявив, що на цьому засіданні західні союзники вже самі говорили про необхідність надання Україні далекобійної зброї.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *