ОСТАННІ НОВИНИ

Латвія створює коаліцію для надання Україні безпілотників

Маркіян Рой

|

Глава оборонного відомства Латвії Андріс Спрудс заявив, що балтійська країна досягла прогресу у створенні коаліції з майже 20 країн для озброєння українських військових «тисячами» нових безпілотних літальних апаратів. Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

«Основна мета – зробити все, щоб якомога більше цих безпілотників було доставлено в Україну», – сказав Спрудс.

За словами міністра оборони, це озброєння допоможе українським військовим у війні, в якій безпілотники стали важливим елементом бойових дій.

Ця заява Спрудса є першим свідченням масштабу ініціативи щодо безпілотників після того, як план був представлений на зустрічі з міністром оборони України Рустемом Умєровим у грудні, зазначає видання.

Спрудс відмовився надати подальші подробиці проєкту з безпілотників, заявивши, що «ми зараз перебуваємо на етапі, коли наближаємося до 20 партнерів».

Безпілотники були на першому місці в списку військової техніки, яку шукало українське військове керівництво. Україна також будує флот військово-морських безпілотників, які вона розгортає для наведення на російські судна в Чорному морі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *