ОСТАННІ НОВИНИ

Умєров повідомив про результати 19-го «Рамштайну»

Андрій Котенський

|

Міністр оборони Рустем Умєров повідомив про результати 19-го засідання контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», на якому провели плідні перемовини в рамках Коаліції спроможностей.

За словами Рустема Умєрова, на Україну очікує посилення ППО.

«ППО. Посилюємо нашу протиповітряну оборону, як системами, так і ракетами до них. Офіційно почала роботу коаліція Коаліції інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони. 15 країн вже приєднались. Вдячний Німеччині, Франції та США за лідерство.

Артилерійські системи і снаряди – на порядку денному. Зокрема, спільне виробництво. Працюємо над цим, вже є результати», – повідомив він.

Міністр також зазначив, що постачання винищувачів F16 для України йде за графіком, у рамках всіх домовленостей з партнерами.

«Дрони. Буде більше. Посилюємо взаємодію з партнерами в питанні безпілотних систем. Сьогодні офіційно запустили роботу Коаліції дронів. Вже вісім країн приєднались — Швеція, Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди, Латвія.

Вдячний Латвії за лідерство. Розмінування. 20 країн офіційно приєднались. Вдячний Литві за лідерство. Окрема подяка Сполученим Штатам та Міністру оборони Ллойду Остіну, який головував на засіданні. Підтримка партнерів є. Працюємо, щоб вибити росіян з наших територій – як на землі, так і в морі і на небі», – повідомив Рустем Умєров.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *