ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на вулиці Героїв УПА збудують новий житловий комплекс

Андрій Котенський

|

На вул. Героїв УПА збудують новий малоповерховий житловий комплекс із підземним паркінгом. Відповідні містобудівні умови та обмеження представили на засіданні виконавчого комітету Львівської міськради у п’ятницю, 2 лютого, повідомляє Zaxid.net.

Йдеться про забудову ділянки площею 0,098 га на вул. Героїв УПА, 11, де зараз розташована занедбана двоповерхова будівля. Сама ділянка перебуває в межах історичного ареалу міста та призначена для будівництва багатоквартирної житлової забудови.

Як відомо, у березні 2021 року ТОВ «Резерв Плюс» придбало на онлайн-аукціоні в Львівської міськради всього за 8 млн грн двоповерхову будівлю площею 450,6 м2. У травні 2023 року компанія оформила документи на ділянку під будівлею та взяла її в оренду на 10 років. За цю землю компанія буде щороку сплачувати міськраді 235 тис. грн.

На місці закинутої промислової будівлі збудують 5-поверховий будинок зі сторони вул. Героїв УПА та флігель всередині двору.

«Четвертий поверх – це до карнизу, що співмірно трьом історичним поруч – зліва і справа, ще один поверх заглиблений, мансардний додатковий поверхи. І в кінці ділянки є флігель за історичним розплануванням. Між ними – спортивний дитячий майданчик», – розповів під час засідання виконавчого комітету головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Під ЖК на 16 квартир облаштують підземний паркінг на 20 місць. Перший поверх облаштують під комерцію.

ТОВ «Резерв Плюс», згідно з даними YouControl, належить до групи компаній «Інтергал-буд» народного депутата 5-8 скликань Володимира Зубика.

Раніше Львівський портал повідомляв, що будівельна компанія «Інтергал-Буд», яка звела на вул. Шевченка, 60 у Львові ЖК «Семицвіт», продає футбольне поле на даху паркінгу «з можливістю надбудови», а також будівлю дитсадка «під будь-який вид бізнесу».

Недалеко від кільця на вул. Липинського «Інтергал-Буд» хоче звести масштабний житловий комплекс із апарт-готелем, офісами із магазинами.

Цікаво, що у 2017 році, під час засідання Львівської міськради 34 депутати проголосували за звільнення забудовника «Інтеграл-Буд» від сплати пайового внеску у бюджет Львова в розмірі 1,5 млн грн.

Офіс генпрокурора не зміг арештувати 10 млн грн, знайдених під час обшуків в «Інтергал-Буді».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *