ОСТАННІ НОВИНИ

Україна й Данія обговорять спільне виробництво дронів, – Кулеба

Наталя Дуляба

|

Україна й Данія розглядають можливість проведення двостороннього форуму оборонних індустрій, під час якого обговорять можливість спільного виробництва дронів. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, повідомляє Європейська правда.

26 січня глава МЗС Данії Ларс Люкке Расмуссен прибув до Миколаєва, де згодом дав спільну зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою пресконференцію.

Дмитро Кулеба розказав, що під час обговорення з Расмуссеном приділив увагу співробітництву в оборонній сфері та звернув увагу, що Данія має серйозний потенціал у виробництві дронів.

«Тому ми домовились, що Міністерство закордонних справ спільно з Міноборони та залученням Міністерства стратегічних галузей промисловості організує українсько-данський Форум оборонних індустрій. Зробимо особливий фокус на розвитку спільних проєктів з виробництва дронів», – додав він.

Зауважимо, напередодні стало відомо, що Данія надасть виділить більше 12 млн євро на розвиток кіберстійкості систем ЗСУ і Міноборони України.

Як повідомляв Львівський портал, на початку 2024 року Латвія заснувала «коаліцію дронів» для України. Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс, оголошуючи створення цієї ініціативи, відмовився називати будь-які деталі, втім наголосив, що ініціативою вже зацікавились «20 партнерів».

Нещодавно у Міноборони України заявили, що до «коаліції дронів» долучилися ще й Швеція і Велика Британія.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *