ОСТАННІ НОВИНИ

До «коаліції дронів» долучилися Швеція та Велика Британія, – Міноборони

Наталя Дуляба

|

До так званої «коаліції дронів та засобів РЕБ», яку заснували Україна з Латвією, доєдналися ще Швеція й Велика Британія. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

Про рішення долучитись до «коаліції дронів» обидві країни заявили під час засідання у форматі «Рамштайн», яке відбулося 23 січня в онлайн-форматі.

Саму «дронову коаліцію» для України заснувала Латвія, про що оголосив її міністр оборони під час візиту до Києва у середині січня. Тепер до складу коаліції входять уже чотири країни.

«Воювати мають технології, а не люди. Коаліція дронів стане ще одним кроком до реалізації цієї ідеї. Це збереже багато життів. Підсилення та розвиток виробництва безпілотних систем дозволить трансформувати армію і зробити новітні технології сьогоднішньою реальністю», – наголосила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, міністр оборони Латвії Андріс Спрудс, оголошуючи про створення «коаліції дронів» відмовився називати будь-які деталі, втім наголосив, що ініціативою вже зацікавились «20 партнерів».

Як відомо, українське військове керівництво робить ставку на безпілотники й активно обговорює з іноземними партнерами цю потребу. Україна також будує флот військово-морських дронів, які вона розгортає для наведення на російські судна в Чорному морі.

Про важливість технологічної переваги над ворогом говорить й міністр оборони України Рустем Умєров. Він вважає, що для військового прориву ЗСУ потрібні «інновації та значний технологічний прогрес».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *