ОСТАННІ НОВИНИ

Хорватський суд ухвалив рішення про передачу арештованої яхти Медведчука Україні

Маркіян Рой

|

Хорватський окружний суд міста Спліт ухвалив рішення про передачу яхти Royal Romance Віктора Медведчука Україні на підставі запиту про міжнародно-правову допомогу. Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

За її словами, держсекретар міністерства закордонних та європейських справ Хорватії Франо Матушіч повідомив, що суд ухвалив рішення передати судно Royal Romance Україні на підставі запиту про міжнародно-правову допомогу.

«Отримано запевнення, що Хорватія очікує якнайшвидшої передачі судна Україні. На думку хорватської сторони, правових перешкод для здійснення цього наміру не існує», – повідомила Дума.

Крім того, голова АРМА пояснила інформацію в хорватських ЗМІ про відплиття арештованої яхти Медведчука.

«АРМА тримає питання на особливому контролі та володіє достовірними даними про те, що арештована яхта 25 січня 2024 року тимчасово відчалила для підтвердження її технічної спроможності, плавучості та роботи двигунів. Проведення цих заходів відбулось за рішенням окружного суду. Для забезпечення законності під час технічної перевірки за процесом спостерігав Капітан порту за участі поліцейських Хорватії», – пояснила Дума.

АРМА отримало погодження на проведення повторного огляду цього активу. Після проведення оцінки арештованого активу АРМА планує здійснити його реалізацію. Продаж цього лоту стане першим прикладом реалізації арештованих активів, що перебувають за кордоном.

У січні 2023 року президент України позбавив Медведчука українського громадянства.

Медведчуку оголосили підозру за ч.1 ст.111 (державна зрада), ч.1 ст.258-3 (сприяння терористичній організації) та за ч.1 ст.438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У вересні 2022 року його обміняли на дві сотні захисників «Азовсталі», тому одіозний політик перебуває в Росії.

Вже з території держави-агресора Медведчук намагається реанімувати свою політичну кар’єру. Зокрема на початку 2023 року він заявив, що хоче створити новий політичний рух, аби нібито об’єднати всіх «опонентів» президента Володимира Зеленського.

12 червня 2023 року стало відомо, що 17 авто (переважно вантажівки – ред.) конфіскованих у Медведчука і Козака, передали ЗСУ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *