ОСТАННІ НОВИНИ

Благодійники відправили військовим генератори та готують партію ліків на 35 млн грн

Андрій Котенський

|

Благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» у співпраці з благодійною організацією «Бердичівський благодійний фонд Оберіг-26», благодійником Джеком Купером та волонтерами відправив 32 генератори для 14 військових частин, які захищають Україну на передовій куп’янського, лиманського, бахмутського, авдіївського, запорізького напрямків.

Голова наглядової ради БФ «Гуманітарні ініціативи» Іван Васюник у коментарі Львівському порталу уточнив, що загальна партія допомоги військовим становить 36 генераторів.

«Реалізація цього проєкту є черговим підтвердженням ефективності об’єднання зусиль та солідарності різних благодійних організацій та волонтерів. Зокрема, вирішальним у швидкому задоволені запиті від наших військових став вагомий благодійний внесок партнера Фонду – американського військового ветерана Джека Купера, який із перших днів війни активно нам допомагає. Його благодійний внесок у 4400 доларів дозволив Бердичівському фонду швидко доукомплектувати та підготувати загальну партію допомоги із 36-ти генераторів. БФ «Гуманітарні ініціативи» взяв на себе логістику із доправи генераторів безпосередньо військовим. Це важливо, коли фактично на початку третього року війни ресурси волонтерів обмеженні і для реалізації подібних проєктів потребують більше зусиль», – розповів Іван Васюник.

Окрім того глава наглядової ради повідомив, що в період різдвяно-новорічних свят БФ «Гуманітарні ініціативи» продовжує роботу фактично без вихідних, зокрема, отримав ще дві партії медекаментів від партнерів із Німеччини та Польщі на загальну суму понад 35 мільйонів гривень.

«23 грудня 2023 року, напередодні Різдва, отримали чергову партію гумдопомоги – 13 палетів медикаментів від німецької фармкомпанії BIOKANOL, вартість 650 тисяч доларів. Водночас, 3 січня ми отримали ще 9 палетів медикаментів від партнерів із Польщі – фармацевтичної компанії BIOFARM, вартістю близько 300 тисяч доларів», – повідомив Іван Васюник.

Невдовзі всі ліки будуть розподілені та передані в клініки і госпіталі України.

Раніше повідомлялось, що за рік повномасштабної війни благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» доправив 488 гуманітарних вантажів українцям, що постраждали від російської війни, на загальну суму понад 6 мільйонів 600 тисяч доларів.

У липні цього року благодійники Фонду передали для українських лікарень медикаментів із Польщі та Німеччини на 1 млн євро, а к вересні від партнерів Фонду із Великої Британії – організації Swindon Humanitarian Aid Partnership, передали нові ліжка для лікарні Святого Пантелеймона у Львові.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *