ОСТАННІ НОВИНИ

Благодійники передали нові ліжка лікарні Святого Пантелеймона у Львові

Андрій Котенський

|

У суботу, 30 вересня, Благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» передав чергову партію допомоги – нові лікарняні ліжка для Першого територіального медичного об’єднання Львова, зокрема, до лікарні Святого Пантелеймона (колишньої клінічної лікарні швидкої медичної допомоги – ред.). Про це Львівському порталу повідомив Президент Благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Орест Чебеняк.

За його словами, Благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» отримав лікарняні ліжка від партнерів із Великої Британії – організації Swindon Humanitarian Aid Partnership.

«Благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи», спільно з Першим медичним об’єднанням Львова – клінічною лікарнею швидкої допомоги та компанією Meest розвантажили чергову партію гуманітарної допомоги. Лікарняні ліжка були передані нашими друзями з Великої Британії – організації  Swindon Humanitarian Aid Partnership», – повідомив Орест Чебеняк.

Він розповів, що загалом благодійники передали в Україну 70 лікарняних ліжок. Вони будуть розподілені між двома лікарнями у Львові та Чернівцях, що дасть змогу оновити або розгорнути більше місць у клініках, що надають невідкладну допомогу українцям.

«Це абсолютно нові лікарняні ліжка на коліщатках із матрацами, що регулюються, вони легко переміщуються і підлаштовуються під потреби пацієнтів», – уточнив Львівському порталу Орест Чебеняк.

До слова, вартість доставленого гуманітарного вантажу складає понад 255 тисяч доларів США.

«Вдячний всім партнерам, які посприяли доставці цього цінного вантажу в Україну. Керівником проєкту з доставки лікарняних ліжок став голова наглядової ради БФ «Гуманітарні ініціативи» Іван Васюник, який особисто вів перемовини із керівником Swindon Humanitarian Aid Partnership Майком Броуденом (Mike Bawden). Доставку вантажу за маршрутом Свіндон – Лондон – Львів допоміг забезпечити міжнародний поштово-логістичний оператор Meest в особі Ростислава Кісіля», – повідомив Орест Чебеняк.

Раніше повідомлялось, що за рік повномасштабної війни благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» доправив 488 гуманітарних вантажів українцям, що постраждали від російської війни, на загальну суму понад 6 мільйонів 600 тисяч доларів.

У липні цього року благодійники Фонду передали для українських лікарень медикаментів із Польщі та Німеччини на 1 млн євро.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *