ОСТАННІ НОВИНИ

Фонд «Гуманітарні ініціативи» передав допомоги українцям на 6.6 млн дол.

Андрій Котенський

|

Від початку повномасштабної війни благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» доправив 488 гуманітарних вантажів українцям на загальну суму понад 6 мільйонів 600 тисяч доларів. Про це повідомив один із засновників Фонду Ігор Васюник.

За словами Ігоря Васюника, від початку повномасштабної війни Фонд «Гуманітарні ініціативи» доправив 488 гуманітарних вантажі до 212 отримувачів в 116 населених пунктах, 24 областях.

Отримувачами допомоги стали:

  • 68 медзакладів;
  • 69 громад;
  • 263 підрозділи ЗСУ та ДФТГ.

«Впродовж 12 місяців в середньому фонд щомісяця доставляв цільової гуманітарної допомоги на суму понад 20 млн грн.; щотижня відправляли 10 вантажів, з них 90 відсотків – в райони проведення бойових дій або на деокуповані території; кожного робочого дня вантаж відправлявся нашим захисникам та захисницям на передову чи в місця їх підготовки», – повідомив він.

Гуманітарний проєкт #BlueBox – окремий проєкт фонду для допомоги українським родинам, які проживають на деокупованих територіях, щоб якнайшвидше оговтатися від наслідків війни та отримати речі першої необхідності: продукти харчування, засоби особистої гігієни, господарські товари.

Від початку ініціативи уже 1060 українських сімей з дітьми отримали 1070 пакунків допомоги.

20000 автоінжекторів адреналіну доставлені до 434 медзакладів та установ в 24-х областях та місті Київ.

«Волонтери фонду здійснили 10 поїздок на передову та деокуповані території (Суми, Охтирка, Харків, Чугуїв, Ізюм, Слов’янськ, Сіверськ, Краматорськ, Дружківка, Костянтинівка, Добропілля, Покровськ, Курахове, Миколаїв, Херсон та ін.).

«Всього за ці поїздки доставлено 26 вантажів вагою понад 40 тон. Логістично підтримано 50 аналогічних поїздок групи волонтерів; для потреб ЗСУ придбали та передали 8 позашляховиків, 2 мікроавтобуси, метал для обшивки 10 БТР-ів, а також квадрокоптери, збройові аксесуари, тактичне спорядження та ін. – повідомив Ігор Васюник.

Завдяки 76 благодійникам з 7 країн світу Фонд отримав фінансових пожертв на 4 326 946 гривень. За кошти, що надійшли на рахунки, Фондом закуплено медикаментів та медичного обладнання, одягу, продуктів харчування та витрачено на логістику 4 179 641 гривень», – повідомив Ігор Васюник.

Загалом орієнтовна вартість наданої за 12 місяців гуманітарної допомоги складає $6,6 млн.

Серед відправленого вантажу:

  1. 333 палети ліків та медичних засобів
  2. 156 палет їжі
  3. 90 палет одягу
  4. 109 палет з засобами гігієни
  5. 56 палет з вантажем інженерних інструментів, наколінників, сумок
  6. 11 палет дитячих товарів: іграшки, харчування, гігієна
  7. 6 палет їжі для тварин та 10 тон сіна
  8. 1070 пакунків допомоги BlueBox.

Довідка. Благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи» – організація з 20-річним досвідом реалізації різноманітних благодійних проєктів і гуманітарних місій в Україні та за кордоном. З 2002 року ми ініціювали 44 благодійні проєкти, а також надали важливу підтримку під час Революції Гідності.

У 2014 році, коли росія  розпочала війну на сході України, «Гуманітарні ініціативи» запустили безкоштовні юридичні консультації для постраждалих в регіоні.

З 24-го лютого 2022-го року Фонд мобілізує кошти для підтримки постраждалих від війни, переселенців, лікарень у зоні війни, українців, що знаходятся в небезпечних зонах та Добровольчих Формувань Територіальних Громад України для надання допомоги згідно їх актуальних запитів.

Долучитися можна за посиланням: HIFUND

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *