ОСТАННІ НОВИНИ

Знищений у Львові музей Шухевича відбудують

Андрій Котенський

|

Повністю знищений музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Львові, в який влучили уламки російського дрона, відбудують після Перемоги України над терористичною росією. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«Знищення ворогом музею генерал-хорунжого Шухевича це символічний акт. Ми відновимо його після Перемоги. Музей буде масштабнішим і там обовʼязково буде частина присвячена нашій сьогоднішній боротьбі. Переможній боротьбі за Незалежність, частиною якої є Шухевич, Бандера, Коновалець, тисячі і мільйони українців», – пообіцяв громаді Андрій Садовий.

Водночас, п’ятий Президент України Петро Порошенко повідомив, що його Фонд відбудує музей Романа Шухевича у Львові.

«Жити треба так, щоб тебе памʼятали, а вороги боялися навіть після смерті. Це про наших Степана Бандеру і Романа Шухевича. Місце, яке цілеспрямовано знищили росіяни – не просто музей, це колишня штаб-квартира Головнокомандувача УПА. Це місце, де приймалися надважливі рішення для України 20 століття. Місце, де створювалася основа української армії та ідея незалежної української державності. Росіяни як справжні нацисти знищують нашу національну памʼять. Це і музей Марії Примаченко, і музей Сковороди, і університет, де вчився Бандера. Ми з Марина Порошенко вирішили відбудувати знищений музей Шухевича, щоб зберегти його для нащадків. Наш Фонд «Порошенка» профінансує всі необхідні роботи», – повідомив Петро Порошенко.

Як відомо музейникам вдалося врятувати велику частину експонатів. Їх ще на початку повномасштабного вторгнення рашистів в Україну було завбачно вивезено на зберігання.

«Втрачені меморіальні речі Романа Шухевича: стіл, крісла, фотель, фортепіано, а також погруддя Романа Шухевича авторства Михайла Черешньовського та скульптура Степана Бандери авторства Ярослава Троцька. Решта близько 600 одиниць експонатів від початку повномасштабної війни перенесли в інше місце. Зараз вони у безпеці», – повідомив раніше голова ЛОВА Максим Козицький.

Нагадаємо, що сьогодні рано-вранці рашисти атакували Львівський національний університет природокористування у Дублянах, Шевченківському районі Львова.

Москалі також повністю знищили музей Шухевича в Білогорщі, що у Залізничному районі Львова.

1 січня о 04:06 год. у Львові та області почали лунати сирени повітряної тривоги через загрозу безпілотників.

Біля 05:00 у Львові та області почала працювати ППО. У Залізничному районі Львова через падіння уламків дрона спалахнув меморіальний музей Романа Шухевича у Білогорщі.

Дізнавайтесь найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *