ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові російська ракета влучила у двір серед житлових будинків, – прокуратура

Маркіян Рой

|

Вранці, 29 грудня, Росія атакувала Львів ракетами.  Через це загинула одна людина і ще 15 людей було поранено. Одна з ракет влучила у двір серед житлових будинків. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 29 грудня 2023 року збройні сили рф обстріляли ракетами Львів. Одна з ракет влучила у двір серед житлових будинків. Внаслідок ударної хвилі було пошкоджено суміжні будинки, ліцей та автомобілі.

На цей час встановлено, що внаслідок ворожої атаки загинула одна людина. Поранено 15 мирних жителів, 4 госпіталізовано.

Тривають пошуково-рятувальні роботи. Інформація стосовно потерпілих уточняється.

Слідчі Львівського управління Служби безпеки України кваліфікували черговий російський обстріл цивільної інфраструктури регіону як воєнний злочин і відкрили відповідне кримінальне провадження за ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, попередньо було відомо, що в ніч на 29 грудня Львівщину атакували 10 «Шахедів». Міський голова заявляв про два «прильоти» у Львові, на обʼєкті критичної інфраструктури спалахнула пожежа.

Додамо, що невдовзі після атаки дронами Росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні, застосувавши всі можливі модифікації, крім «Калібрів».

У Львові російська ракета влучили у житловий квартал на Сихові. Одна людина загинула, 15 дістали поранення. Прямого влучання, як попередньо відомо, не було, але в 13 будинках повибивало вікна, пошкоджено дві сусідні школи, понівечена територія довкола й автомобілі.

Також очільник Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що російські «Шахеди» вдарили по підприємству у Львові, є руйнування, але обійшлося без жертв.

Це була наймасованіша атака, адже загалом цієї ночі окупанти випустили по Україні 158 повітряних цілей. ППО збила 114 із них.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *