ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський анонсував виробництво мільйона українських дронів у 2024

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський заявив, що у 2024 році Україна збирається виробити загалом 1 мільйон безпілотників для фронту. Про це він сказав 19 грудня на пресконференції за підсумками 2023 року.

«Щодо виробництва: мільйон дронів наступного року ми виробимо. Ми зробимо все, щоб так воно й було», – відзначив глава держави.

Водночас Володимир Зеленський наголосив на важливості позбавлення «радянської бюрократичної спадщини» у військовій логістиці, в тому числі й щодо постачання дронів на фронт.

«Одне з ключових питань на одному з останніх засідань Ставки – виробництво дронів і їхнє постачання. Мені дуже не подобається, коли у нас залишаються бюрократичні радянські процеси у логістиці, коли 26 тисяч дронів лежали на одному складі і не доїхали до фронту. Тому так, на Ставці було дуже гучно, але таких проблем не має бути… Я просто в шоці, що не може доїхати те, що вироблено нами…

Повинна бути інфраструктура для управління дронами і не радянська. Вона має бути проста, аби можна було швидко використовувати… Але логістику ми поборемо, наші воїни отримуватимуть вітчизняні дрони», – запевнив президент.

Він також додав, що позитивно оцінює створення спеціальних підрозділів у складі ЗСУ, які займатимуться виключно безпілотниками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *